Annonsdetox plan.


DSC_0133-650x740

Min Detox-plan går ut på att rena kroppen med hjälp av naturliga råvaror. Jag använder ett Detox-tee från Pukka som jag tagit med från Sverige men man kan lika gärna köra på organiskt grönt te eller annat örtte.

Annons

Det ska vara koffeinfritt. Men det är min booster, dvs det som hjälper min kropp att komma igång med reningen. Jag har en kopp vid min sida hela dagen. Det är lätt vätskedrivande och därför är det jätteviktigt att dricka en massa vatten samtidigt. (och att ha nära till en toalett) Ljummet vatten med en skiva citron optimerar utrensningen då kroppen lättare kan ta hand om det och det ökar förbränningen. Jag kommer också äta mer av grönsaker och frukter som sägs öka förbränning och driva på reningen.

Till skillnad från många andra metoder kommer jag att äta lunch/middag precis som vanligt denna vecka, vi har en ganska hälsosam och balanserad kost när vi väl lagar mat hemma. Jag ska försöka hitta så mycket ekologiska/naturliga varor som möjligt för att inte stoppa i mig en massa miljögifter samtidigt. Jag försöker att undvika fetter och mjölkprodukter. Min utmaning blir att undvika snabbmat, cola light, socker och snabba kolhydrater för en vecka. Koffein lämnade jag lite öppet förra gången, trodde jag behövde det för att vakna till liv på morgonen. Men jag slutade faktiskt med kaffe redan efter någon dag. Till snacks & frukost kommer jag att göra nyttiga smoothies på grönsaker och lite frukt. Summa summarum: Som jag ser det och detta är ingen strikt plan utan den är anpassad efter mig själv. Detta är en hemmasnickrad lightvariant, bättre än ingenting. Och eftersom jag redan har gjort den en gång tidigare så vet jag att detta är bra för mig.

– Detox-te (organiskt örtte eller grönt te)

– Frukt & Grönt med utrensande egenskaper
Istället för småätande & godis. Sparsamt med söt frukt (socker)

– Vatten – minst 2,5-3 liter
Väldigt viktigt! Det optimerar detoxen och hjälper till att “skölja ur” kroppens organ

– Mat
 Husmanskost. Tallriksmodellen. Sallad, magert kött. Fullkorn. Ekologiska råvaror i den mån det går. Mindre salt.

Se det som en nystart för kroppen. För något år sedan provade jag en mer radikal detox-metod (med detoxmedel köpt på hälsokost) och det funkade några dagar sedan blev jag sjuk på riktigt. Och det är vanligt, ju mer radikal metod, desto fler inlagrade toxiner som frigörs samtidigt. Dessa kissar du ur dig om du dricker ordentligt med vatten men man får räkna med lite huvudvärk och trötthet när toxinerna går ur kroppen. Du kommer troligtvis inte att vara på topp. Så om du vill sätta igång med träning samtidigt föreslår jag att man tar det i ett nästa steg. Motion är bra (ökar förbränning & blodcirkulation) men ta det lite lungt och kör promenader eller vad du brukar göra i vanliga fall, lägg dig på din egen nivå. Jag tröttnar fort, så nu har jag en hemmasnickrad variant som jag ser som mer långsiktig. Jag försökar att köra hårt 5-6 dagar.

Om man miskar på onyttigheter (beroende på vad man hade för kost innan) kan man nog minska något kilo på vågen också om man vill. Men det är inte mitt syfte, därav lightvarianten.

Hoppas jag kan inspirera någon! Kom ihåg att jag inte alls är någon expert eller utbildad inom området. Detta är min privata plan enligt mina egna preferenser. Man bör nog läsa på lite innan man testar en detox-kur för att förstå dess syften och vad man bör och inte bör äta. Den här artikeln faller mig i smaken, här har ni en mer radikal artikel.

 A&O är att förbereda sig. Att handla och fylla kylen med nyttiga val och kanske rensa ut lite halvfabrikat. Jag förbereder gärna smoothies i små påsar så att de bara är att mixa när man blir sugen på nått. Skriv matlista och handla hem allt så att du inte lockas till snabbmat. Testa teer, jag ÄLSKAR mitt Detox Te och dessutom är det väldigt prisvärt (35kr/ förp här (rawfooshop.se)

For translation: Use google translate

DSC_0335-2-650x432

TAGGAR
4 kommentarer | Translate
OM IDA-MARIE

Ida-Marie Isaksson är mamma, fotbollsfru, sjuksköterska och bloggare. Hon lever ett flackande liv, just nu bosatt i Helsingborg med sin fotbollspelande sambo Mikael och deras son Vincent. Följ med in i hennes walk in-closet och inspireras av outfits, få skönhetstips, inredningsinspiration och häng med på resor runt om i världen.

Instagram: idamarieisaksson
Mail: isaksson.ida@hotmail.com
Laddar