Annons
AnnonsMSM mot smärta?


2014-03-072

Nu ska jag kila iväg på massage. Hoppas det blir en skön upplevelse. Jag är inte så förtjust i massage då mina muskler i axlar och nacke är så hårt spända sedan flera år tillbaka, massage leder oftast till mer värk och hemsk huvudvärk. Men just nu är jag desperat. Jag har haft huvudvärk och migrän varje dag i flera veckor.

Idag börjar jag även ta en kosttillskott som en tjej tipsade om (Tack snälla Maija för att du tog dit tid att skriva!). Nämligen MSM (svavel). Ju mer jag läser om detta naturliga kosttillskott desto mer hoppfull blir jag. Det pinpointar mina problem med inflammationer, dålig bindväv och smärta (och kanske även allergi, torr hy och dålig hår- & nagelkvalitet). HOPPAS verkligen det kan vara en lösning. Jag har slutat tro på mediciner, det kamoflerar bara besvären. Jag funderar också på att börja utesluta gluten ur min kost, jag hör så många som hjälps av det.

Någon av er som testa MSM eller glutenfri kost mot värk/huvudvärk? Eller har ni någon åsikt om det? Jag vill hemskt gärna höra vad ni tycker!

Här är lite handplockad info om MSM, det finns inte så mycket evidens på HUR det verkar, bara ATT det gör det. Det är inte heller farligt att ta eftersom det finns naturligt i kroppen. Infon är hämtad här och jag tar inte ansvar för att den är korrekt eftersom den finns på en sida som säljer MSM. JAg har läst många sigor och raporter, men det är många vetenskapliga termer så jag tog denna för att det var den enklaste förklaringen jag hittade. Kom ihåg att vara källkritiska!

MSM har sitt ursprung i havet och når livsmedelskedjan genom nederbörd. Det är den största källan till biotillgängliga svavel, som försvinner från vår mat genom bearbetning, torkning, matlagning och konserveringsmedel. MSM är ett viktigt näringsämne (inte en drog eller medicin) och är en del av över 150 föreningar. Det behövs i kroppen för friska bindvävs och ledfunktioner, korrekt enzymaktivitet och hormonbalans, tillsammans med en korrekt funktion av immunsystemet.

Eftersom biologisk näringsmässiga svavel spelar en så viktig roll i friska kroppsfunktioner och andra, fann man att tillskott med MSM förbättrar många hälsoproblem såsom: allergier, astma, emfysem, lungfunktion, artrit, huvudvärk, hudproblem, mage och tarmkanalenproblem, cirkulation, cell omsättning och upptagsförmåga.

MSM fungerar smärtstillande och antiinflammatoriskt. Det hämmar också muskelkramper och ökar blodflödet. MSM är avgörande för bildandet av bindväv av alla slag. MSM är en naturlig form av organiskt svavel som finns i alla levande organismer, inklusive människors kroppsvätskor och vävnader. Svavel finns i många vanliga livsmedel, inklusive obehandlad mjölk, kött, fisk och en mängd olika frukter, grönsaker och spannmål.MSM är icke-allergiframkallande, icke-antipyretiska, och har inga störande eller oönskade farmakologiska effekter. Du kan inte överdosera med MSM – kroppen kommer att använda vad den behöver och spola ut resten utan skada. Eftersom det också är en fri radikal och främmande protein jägare så rensar MSM blodet, så allergi mot pollen kan elimineras, ibland på bara några dagar.

MSM är inte ett vitamin eller en drog. Det är en medlem av svavelfamiljen, men får aldrig förväxlas med sulfapreparat eller DMSO. MSM är luktfri, och ger inte tarmluft eller kroppslukt, vilket kan inträffa med andra former av svavel. Bildandet av keratin för hår och naglar tillväxt är beroende av MSM. MSM är också nödvändigt för katalytiska funktioner av flera enzymer och arbetar med glutation att regenerera vitamin C. MSM är därför viktigare i nätverket av antioxidanter än man tidigare förstått.

Studier tyder på att nivån av MSM i kroppen minskar med åldrande. Som ett kosttillskott, är MSM rekommenderat för att neutralisera och eliminera gifter liksom minska verkan av miljö-och födoämnesallergier, smärta från inflammatoriska sjukdomar, gastrointestinala besvär, och infektion.

Det finns en del biverkningar som kan uppstå hos personer som är känsliga för ämnet. De vanligaste är illamående, diarre och huvudvärk. För säkerhets skull så rekommenderas det inte vid graviditet.

 

 

TAGGAR
14 kommentarer | Translate
OM IDA-MARIE

Ida-Marie Isaksson är mamma, fotbollsfru, sjuksköterska och bloggare. Hon lever ett flackande liv, just nu bosatt i Helsingborg med sin fotbollspelande sambo Mikael och deras son Vincent. Följ med in i hennes walk in-closet och inspireras av outfits, få skönhetstips, inredningsinspiration och häng med på resor runt om i världen.

Instagram: idamarieisaksson
Mail: isaksson.ida@hotmail.comAnnons
Annons

Laddar