Annons
AnnonsPappalogi – Handbok för pappor


pappalogi

Jag måste tipsa om denna bok. Det är en liten ”handbok” för pappor skriven av en mycket skön pappa som heter Manne Forssberg, också känd från pappapodden. M fick den av en kompis och det har blivit vår favoritbok när det kommer till föräldraskap. I den förklaras den mesta av vikt och många myter spräcks. Framförallt är gör den saker som män inte kan ha koll på alls begripligt, den förklarar roller och hjälper pappan att förstå. Allt det med en stor gnutta ironi och humor. Den gör det lättare för pappan att förstå vad som händer hos kvinnan under graviditeten på ett sätt som jag måste hylla. Den beskriver förlossningen och tiden efteråt, vad man kan förvänta sig. Relationen och babyblues (som också är vanligt hos män) tas upp. Samt andra konstiga och tabubelagda känslor man kan känna som ingen talar om innan.

Den tar upp saker som livsnödvändiga/onödiga köp, roller, föräldraledighet, hur man klipper navelsträngen, vad en skötväska ska innehålla, hur man ska hantera besökskravet efter en förlossning, vad amning innebär, flaskmatning, sömn, överlevnadstrategier, mammig- och pappighet, barnets utveckling. Massor av tips och dessutom finns det intervjuer med nyblivna pappor i nästan varje situation.  Även jag läser då jag tycker den är skriven på ett roligt sätt och inte så himla faktamässig eller romantiserande, mer verklighetsbaserad på nått vis.

Jag tror den kan leda till att pappan känner sig mer delaktig och att man blir lite med jämställda i föräldrarskapet.

En perfekt present/julkapp till den blivande pappan!
Du hittar den här!

LOVE I

TAGGAR
2 kommentarer | Translate
OM IDA-MARIE

Ida-Marie Isaksson är mamma, fotbollsfru, sjuksköterska och bloggare. Hon lever ett flackande liv, just nu bosatt i Helsingborg med sin fotbollspelande sambo Mikael och deras son Vincent. Följ med in i hennes walk in-closet och inspireras av outfits, få skönhetstips, inredningsinspiration och häng med på resor runt om i världen.

Instagram: idamarieisaksson
Mail: isaksson.ida@hotmail.comAnnons
Annons

Laddar