Annons
Annonsultrasound.


DSC_0324

Skypedejt med Pyret Dahlberg!

Idag gjorde vi det där rutinultraljudet som alla svenska mammor får göra. Jag personligen har inte riktigt romantiserat och längtat efter det som många gör. Jag var lite nervös och jag tror det är pga min erfarenhet inom neonatalogin (sjuka nyfödda) RUL är ju ämnat för att se att alla större organ finns och ser ut som de ska. Att det finns 2 armar, 2 ben, 2 njurar ett hjärta med 4 hålrum, en symmetrisk hjärna, hel överläpp osv. För att upptäcka abnormaliteter. Inte för att titta på sin bebis och få fina foton att ta hem.

Micke flög hem imorse och fick duscha lite snabbare än vanligt efter träningen för att hinna hem. Jag är glad ATT han hann hem, ville så gärna dela detta med honom. Pirriga klev vi in i rummet och jag tog plats på bänken. Medan hon gick igenom alla organ och kroppsdelar så höll jag Micke i handen hårt. Så skönt när hon sa att allt såg ut som det skulle. Så nu till det roliga: Vilken härlig liten filur där inne! Haha, vi skrattade så mycket. H*n hade de konstigaste ställningar och härjade runt med armar och ben. På magen med ansiktet ner, dubbelvikt som en fällkniv, skräddarställning, utsträckt med benen i kors och armen bakom nacken, och slutligen stående med överkroppen 90° lutad över moderkakan, ungefär som över ett bord. Det var inte lätt att få ordning på alla mått som ni förstår, jag fick lägga mig på sidan flera gånger och tillslut ruskade hon lite på magen. Envis rackare.  Men allt såg iaf bra ut och vi blev bara flyttade 3 dagar. Känslan då? Häftigt, reellt, ren glädje. Nu kanske man kan börja greppa vad det är som händer. Vi gick ner på stan och firade med en god lunch och det första köpet till bebisen. Löjligt glada och upp över öronen kära. Livet alltså!

Barnmorskan var väldigt saklig och snäll, hängde med i vår jargong och skrattade med oss. Det är ju numera rutin i många Sveriges landsting att man inte får se vilket kön bebisen har. Jag frågade respektfullt att om hon skulle råka se könet så får hon gärna visa oss, vilket hon svarade ”det gör jag gärna!” på. Så JA vi vet vad det är för kön men jag tänker suga på den karamellen ett tag till. Ni får gärna gissa vad ni tror och varför ni tror det!

Imorgon går jag in i en ny vecka så då tänkte jag skriva lite mer om mig själv och hur jag mår!

– – –

A pregnancy update to long to translate. Please use google translate or ask me! <3

LOVE / I

TAGGAR
11 kommentarer | Translate
OM IDA-MARIE

Ida-Marie Isaksson är mamma, fotbollsfru, sjuksköterska och bloggare. Hon lever ett flackande liv, just nu bosatt i Helsingborg med sin fotbollspelande sambo Mikael och deras son Vincent. Följ med in i hennes walk in-closet och inspireras av outfits, få skönhetstips, inredningsinspiration och häng med på resor runt om i världen.

Instagram: idamarieisaksson
Mail: isaksson.ida@hotmail.comAnnons
Annons

Laddar