Annons
AnnonsVincent 1 month update


vinnie

Livly hat & body // Newbie Pants & footsies

I söndags blev Vincent 1 månad och han väger nu 3735 g (2660 när han föddes). Han har växt bra på längden (48 till 54 cm) och det märks genom att alla bodys sitter aningen tight i grenen. Vi kör fortfarande några storlek 44 men mest små 50 och 56:or.

Vår lille brunögde (som det verkar) prins är ganska lugn och nöjd, men får han inte mat när han är hungrig så blir det livat. Han älskar att pilla sig i ansiktet och håret med händerna när han är trött. Han somnar också direkt om vi lägger ansikte eller händer nära hans ansikte, så mysigt! Han gillar när vi promenerar med vagnen men tycker inte den är särskilt rolig när den står stilla. Han är en kopia av sin far när han var nyfödd, men har nog kanske ärvt mina sneda ögon.

Han sover bra nattetid och verkar ha hittat sin rutin, en rutin både mamman & pappan hoppas håller i sig. Vi lägger oss vid 24 och då ammar jag, sedan vaknar han runt 5 för mat, somnar om och sedan blir han pigg runt 8. Den där nattamningen blir senare och senare för varje vecka. Han sover ganska djupt mellan  matningarna men om han vaknar däremellan så ger jag bara nappen eller lägger ansiktet/handen nära hans ansikte så somnar han direkt. Nattetid sover han i sitt babynest mellan oss. Dagtid sover han hos oss eller i sin bedside crib som vi bara rullar ut till lämpligt ställe. Snart är det tänkt att han ska sova i den även nattetid.

Han äter bra och går upp i vikt. Kurvan är snart uppe på medellinjen och verkar inte plana ut. Kinder och haka framträder, så mysigt! Han äter väldigt regelbundet och gillar nappen däremellan. Han har det lite jobbigt med magen och det kan vara det värsta som finns. Usch vad det gör ont att se honom ha ont! Ersättning som han fick när jag hade migrän är boven i dramat, så det är påväg bort som tur är!

Han fäster blicken och noterar rörelser, ljud och ljus. Igår var jag iväg och köpte lite pedagogiska leksaker och det verkar han gilla starkt. Häftigt att se hur fort de utvecklas och roligt att kunna stimulera och roa honom på andra sätt än bara med mat. För bara en vecka sedan var han inte alls lika ”med”. Han tränar att ligga på mage och orkar hålla upp huvudet korta stunder. Han är ganska bestämd och går ofta från rofylld sömn till gallskrik när han är hungrig. Men överlag är han väldigt lugn.

Han har två djupa smilegropar och en riktig pussmun och vi lääääängtar tills han börjar le medvetet.

 Idag har han namnsdag!

LOVE I

TAGGAR
10 kommentarer | Translate
OM IDA-MARIE

Ida-Marie Isaksson är mamma, fotbollsfru, sjuksköterska och bloggare. Hon lever ett flackande liv, just nu bosatt i Helsingborg med sin fotbollspelande sambo Mikael och deras son Vincent. Följ med in i hennes walk in-closet och inspireras av outfits, få skönhetstips, inredningsinspiration och häng med på resor runt om i världen.

Instagram: idamarieisaksson
Mail: isaksson.ida@hotmail.comAnnons
Annons

Laddar