Annons
AnnonsVincent 5 månader.


DSC_0269

DSC_0233

livly-giftbox

DSC_0230

DSC_0260-2

 

livly-mud-print

 

Tiden bara springer iväg och nu är vår lille grabb 5 månader. Det firade vi med vaccinsprutor och en förkylning, ett nytt snyggt set i Pima Cotton från Livly (inget slår den bomullen!) och nya leksaker från vår Vidun Månadsbox (de går alltid hem). (adlinks)

V är fortfarande ett sånt okomplicerat barn som mest bara är nöjd och glad. Visst visar han lite humör ibland och det är ju härligt. Han är lätt att avleda och lätt att läsa. Han signalerar tydligt om det är något som är på tok. Han sover bra. De rutiner vi kört från start med honom har mynnat ut i en bebis som sover tryggt i sitt egna rum hela nätterna från ca 20-21 till 6-7. Så har det nu varit i över 2 månader så jag kan med säkerhet säga att det är hans sovrutin. Någon enstaka gång har han vaknat mitt i natten bara, inte ens när han var sjuk sov han dåligt. På morgonen vaknar han och ligger och pratar för sig själv i säkert en timme innan han verkligen vill komma upp. Då får han mat och ren blöja sedan somnar han ofta om en stund igen. Vincent är glad i maten och är väldigt nyfiken på allt vad vi stoppar i oss också. Smakportionerna har ökats på lite. Han sitter i sin stol med oss vid bordet när vi äter. Han har nog lite slapp magmun fortfarande (den växer ofta till sig) för han kräks väldigt lätt. Han ligger strax över medel i både vikt & längd. Han är inget superspralligt energiknippe, utan mer lugn och observerande som vi. Han kan sitta i mitt knä eller ligga bredvid på en soffa och leka med en leksak, titta på människor och slumra till lite osv i timmar. Så det är inga problem att ha med honom på hemmamatcherna än så länge. Han älskar att sitta och stå (med stöd). Men är inte alls intresserad av att ligga på mage, och vi tvingar honom inte. Det kommer sen. Han rullar inte heller så gärna runt helt å hållet. Han hämtar leksaker själv när han ligger i sin stora lekpöl som han sedan attackerar hårt. Fötterna är poppis. Armarna börjar bli väldigt långa nu. TV-dosan och iPaden är föremål som intresserar. Han har börjat kramas när han blir överexalterad (underbart!). Han får hicka när han skrattar. Han nyps i gäddhänget när han är trött och frustrerad, aoooo! Enda gången han blir ledsen är när han ska till och somna, då får han ofta ett litet utbrott som slutar lika fort som det börjar, vips så sover han. Någon som har tips på hur man kan hantera och få bort det? Tänder är nog på G för han tuggar frenetiskt på sina plyschleksaker och herregud vad det går åt dregglisar.

Hur går det med era bebisar?

LOVE I

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM IDA-MARIE

Ida-Marie Isaksson är mamma, fotbollsfru, sjuksköterska och bloggare. Hon lever ett flackande liv, just nu bosatt i Helsingborg med sin fotbollspelande sambo Mikael och deras son Vincent. Följ med in i hennes walk in-closet och inspireras av outfits, få skönhetstips, inredningsinspiration och häng med på resor runt om i världen.

Instagram: idamarieisaksson
Mail: isaksson.ida@hotmail.comAnnons
Annons

Laddar