Annons
AnnonsVincent 7 months.


vincent-7-manader

Den här lille killen är redan 7 månader gammal. Tiden går så himla fort!

Efter 6 månadersstrecket hände det ganska mycket. Han var ganska ointresserad av att rulla runt och röra sig. Vilket jag tyckte var ganska skönt, jag vet att det kommer när det kommer. Han har alltid varit lugn och nöjd på stället han ligger. Men en dag fattade han grejen med att rulla runt och på bara någon minut så blev det hans favoritsyssla. Då blev han också genast mer nöjd med att ligga på magen och han började använda armarna mycket mer för att häva upp sig. På bara några dagar började han försöka komma upp på knä. Så roligt att se. Hans favoritsyssla är dock att sitta i sin lekpöl och leka med sina leksaker. Mjuka ska de vara, och helst med någon pingla inuti. Han har också ett pussel som han älskar att leka med, han kan sitta i säkert en halvtimme och ta bitarna och vända och vrida på dem, inspektera och byta. Han är en ”observerare” som sin mor. Han gillar också att sitta i sin gåstol och kolla på oss. Han står lite i den och rör sig ganska omedvetet baklänges. Än så länge…

Han har nästan helt slutat med ersättning. På eget bevåg, han vägrar. Han är inte jätteduktig på att äta mat men vi kämpar med trugning och mellanmål. Varken jag eller M är några matentisuaster så vi kör ekologisk burkmat. Pasta från Hipp är favoriter, vi jobbar hårt på att han ska lära sig tycka om allt. Det ska bli spännande att se vad vågen säger nästa gång vi är på BVC. Han är nöjd och glad för det mesta så jag tror inte han är hungrig iaf. Han gillar iaf att äta själv, tar små brödbitar med tumme och pekfinger, så det bådar gott.

Han somnar 8-9 och sover till 6-7, ibland vaknar han lite tidigare (5-6) men då stoppar man bara i nappen så somnar han om. När han vaknar får han mat och sedan somnar hon om 1-2 timme till. Dagtid sover han fortfarande lite halvtaskigt. Försöker få till 2-3 naps.

Han har börjat kramas när han är trött, lägga huvudet mot axeln och när främmande människor pratar med honom ler han och lägger huvudet på sned. Såna grejer som gör att man bara dör sötdöden. (ok jag är partisk) Han flirtar som en galning både med killar och tjejer. Mamman som är mycket mer blyg har lite jobbigt med det där att han tar kontakt med allt och alla. Haha.

Han är en riktig gladfis. Herregud så mycket energi han ger alltså!

LOVE I

Detta fick jag förresten i 7-månadersboxen från Vidun Baby (adlink). Inga tänder ännu men bra att ha till sen! Krokarna åker upp i hans rum och hinken blir en rolig leksak i poolen, V älskar att bada. Besticken är lite som ”lek-bestick” när de ska lära sig äta. 

vidun-baby-7-man

TAGGAR
2 kommentarer | Translate
OM IDA-MARIE

Ida-Marie Isaksson är mamma, fotbollsfru, sjuksköterska och bloggare. Hon lever ett flackande liv, just nu bosatt i Helsingborg med sin fotbollspelande sambo Mikael och deras son Vincent. Följ med in i hennes walk in-closet och inspireras av outfits, få skönhetstips, inredningsinspiration och häng med på resor runt om i världen.

Instagram: idamarieisaksson
Mail: isaksson.ida@hotmail.comAnnons
Annons

Laddar