Annons
AnnonsWeek by week: 19


Senast överförda75

Vecka 19

Barnet är ca 15 cm från huvud till stjärt  och väger ca 170 g i början av veckan och 220 g vid veckans slut.
Den är i en aktiv period just nu och det kan jag skriva under på. För en vecka sedan kände jag de första sparkarna och nu känner jag även hur pyret rör sig ibland och magen står åt olika håll. Min moderkaka ligger i bakväggen så barnet känns lite extra tydligt. Rutinultraljud gjordes igår och allt såg bra ut. (läs mer här)

Vår lilla skatt är beräknad att komma i Januari 2015

Jag mår bra. Förutom lite sporadisk trötthet pga järnbrist och lite ömmande höft så mår jag helt tiptop. Jag är lugn och harmonisk och har varit det under hela graviditeten trots vår något speciella situation med en flytt från Grekland och nästa runt hörnet i flera månader. Jag är ingen hormonspruta, utan snarare tvärtom. Tröttheten vill jag inte klaga på. Jag som tidigare har lidit av insomnia/sömnstörningar och inte kunnat sova trots att jag ibland inte sovit på flera dygn. Nu sover jag middag både en och två gånger om dagen utan att det stör min nattsömn. Otroligt befriande! Jag har kommit igång med träningen igen efter ”sommarlov” och har upptäckt att motionscykling funkar jättebra. (tack för tipset!) Idag träffade jag en sjukgymnast för att få lite tips på bra stabilitetsövningar för höften. Mina leder är jättelösa. Graviditetshormonet relaxin som ska hjälpa blir lite för mycket för mina redan slappa leder. Så en axeln hoppar hit och dit och är lite inflammerad. Det ska jag också få proffesionell hjälp med så att jag fixar att bära runt en bebis om sisådär 5 månader. Jag äter som vanligt och är inte mer hungrig än vanligt för tillfället. Jag mycket mer noga med att äta ordentlig mat och jag klarar mig inte utan ett kvällsmål eller nått snacks. Jag är mer sötsugen än vanligt men det tror jag beror på att jag tillåter mig själv att vara det. En glass om dagen är helt ok när man är gravid! Hittills har jag gått upp ca 4 kg på 5 månader vilket väl får betraktas som helt normalt i början av graviditeten. Jag är kissnödig hela tiden och går ibland upp 2 ggr per natt, det gör lite ont i magen när kissblåsan är full. Innan jag var gravid hade jag också en liten blåsa och behövde ofta gå upp 1 gång under natten.

M har fått känna pyret flera gånger och det har gjort det väldigt mycket mer verkligt även för honom. Både jag och han har väl inte riktigt fattat vad det är som händer förrän nu. Detta är en underbar tid och jag njuter verkligen. Är glad och tacksam att jag mår så bra och att vi har det så bra tillsammans. Vi valde Helsingborg delvis pga att det skulle känns tryggt att vara hemma i Sverige. Jag ser fram emot mammagrupper och dylikt. Jag märker redan att man får ett speciellt band till andra gravida/mammor och att det är lättare att få kontakt för man har något gemensamt att prata om. Sånt tyckte jag var jättetråkigt innan, haha! Men nu har jag full förståelse!

 

– – –

For translation: Use google translate or ask me a question! <3

LOVE / I

TAGGAR
30 kommentarer | Translate
OM IDA-MARIE

Ida-Marie Isaksson är mamma, fotbollsfru, sjuksköterska och bloggare. Hon lever ett flackande liv, just nu bosatt i Helsingborg med sin fotbollspelande sambo Mikael och deras son Vincent. Följ med in i hennes walk in-closet och inspireras av outfits, få skönhetstips, inredningsinspiration och häng med på resor runt om i världen.

Instagram: idamarieisaksson
Mail: isaksson.ida@hotmail.comAnnons
Annons

Laddar