Annons
Annonsweek by week: 20


Senast överförda79

Bebis är nu 16 cm från huvud till stjärt och väger ca 225 g i början och 280 g vid veckans slut. Barnet växer snabbt och det kan känna igen din röst. Utveckling av sinnesorganen kommer nu. Fram tills nu växer alla barn ungefär likvärdigt, det är nu de genetiska skillanderna kan börja anas ex lång/kort smal/kubbig. Att Pyret växt mycket den senaste veckan kan både jag och M skriva under på. Jag känner en massa kickar och även när h*n rör sig ibland.

Jag är nu halvvägs genom graviditeten! Wow så snabbt det gått. Ofattbart att jag varit gravid i 5 månader! Jag har återigen varit extremt trött den senaste veckan och jag skyller det på tillväxten. Magen har blivit MYCKET större den senaste veckan och jag känner mig lite knubbig emellanåt. Det har varit en ganska jobbig vecka på det viset. Jag mår bra men är energilös. Jag har sedan några veckor tillbaka haft sammandragningar, något jag inte reflekterat så mycket över tills igår. Jag är inte den som googlar, det är det dummaste man kan göra. (Om man inte är orolig innan så blir man definitivt det när man kollar i familjelivs trådar. Där blir allt ornormalt och farligt. Låt bli det.) Mina sammandragningar är inte relaterade till stress/ansträgning utan de bara finns där, de känns mest när jag ligger på rygg och vilar i soffan. Jag berättade om dem för en vän som också är gravid och när jag fick höra att hon inte haft några alls blev jag lite nojig så jag ringde barnmorskan. Hon sa att det är normalt och inget att oroa sig över, vissa har sammandragningar och vissa har det flera gånger i timmen (jag!). Jag har dessutom en livlig mini därinne som troligtvis retar muskeln. Det jag skulle vara uppmärksam på var blödning, kraftig smärta och/eller tryck neråt. Men kan också relatera sammandragningar med urinvägsinfektioner men jag gjorde en sticka & odling redan förra veckan som var UA.

Är det någon av er därute som har upplevt samma sak?

Och till er som googlar och hamnar här. Här är en vettig länk ang sammandragningar och skillnaden mellan sammandragningar och förvärkar. Men ring din barnmorska om du är orolig istället för att leta runt på nätet.

TAGGAR
20 kommentarer | Translate
OM IDA-MARIE

Ida-Marie Isaksson är mamma, fotbollsfru, sjuksköterska och bloggare. Hon lever ett flackande liv, just nu bosatt i Helsingborg med sin fotbollspelande sambo Mikael och deras son Vincent. Följ med in i hennes walk in-closet och inspireras av outfits, få skönhetstips, inredningsinspiration och häng med på resor runt om i världen.

Instagram: idamarieisaksson
Mail: isaksson.ida@hotmail.comAnnons
Annons

Laddar