Annons
Annonsweek by week: 27


DSC_0106-2

Vecka 27. Det är inte så mycket som förändrats sedan förra veckan, men det blir mer och mer verkligt för varje vecka. Och magen växer som ni ser.

Mini är nu ca 34 cm lång från huvud till tå och bör spräcka kilovallen denna vecka. Huden börjar bygga upp ett skyddande lager av fosterfett och underhudsfett börjar tillkomma. Huden är stor i förhållande till barnets kropp och det kan jag intyga då de prematurer jag har vårdat alltid ser ut som små bekymrade farbröder med rynkor i pannan. Ögonfransarna är nu fullt utväxta. Mini tränar jujutsu därinne och bökar runt väldigt mycket, eftersom moderkakan ligger inåt mot ryggraden så känns och syns det väldigt tydligt. Den senaste veckan känner jag också att mini lägger sig på höger sida och trycker upp något i mina revben, alltid när jag sitter vid datorn och jobbar. Trevligt. Så fort jag sitter stilla så sätter mini igång med stök och bök, och det är så otroligt mysigt. Då vet jag att h*n mår bra därinne. Jag har börjat få svårt att sova sådär halvt på mage som jag brukar, mina två långa boyfriend-pillows som jag hade efter axeloperationen kommer väl till pass. Jag har börjat med akupunktur för foglossningen och även köpt ett bälte. Jag testade det kring va 14 men då fick jag mer ont, nu hoppas jag att det fungerar bättre. Jag har svårt att sitta i soffan och kan inte lyfta upp mina egna ben när jag sitter eller ligger. Lite besvärligt. Dock så sitter jag inte ner så himla ofta 🙂 Idag närjag hade en lite fotosession så upptäckte jag att jag blev galet andfådd av att bara huka mig ner. kondisen är long gone! Jag har gått upp ca 7 kg och borde ta det lite lugnt med godiset, men det är ju så himla gött! När jag packade upp min garderob upptäckte jag att jag kommer i flera av mina gamla jeans, tur jag provade för jag trodde den tiden var över för gott. Har tyckt att det har varit lite jobbigt att tappa kontrollen även sin egen kropp, så att komma i vanliga jeans var bra för självkänslan. De går såklart inte att knäppa, men det löser jag med en gummisnodd och en hippsy över. (supertips!!)

Jag är i en otroligt bra sinnesstämning. Jag är lycklig, förälskad, hyfsat energifylld och glad. Det känns som att alla bitar har fallit på plats och det är ofattbart hur bra vi har det tillsammans M och jag. Jag har min krämpor men det överskuggas av lyckan i att ha det så bra. Vi är lyckligt lottade! Nu börjar jag längta så smått.

Vi har ju inte köpt så mycket babygrejer ännu. Men nu känner jag att jag vill börja fixa med barnrummet så nu är möbler och lite tillbehör beställda. Babynest och åkpåse är fixat.

I helgen får vi besök och på söndag är en trip till Ullared inplanerad. Jag har fått många tips från mammor häromkring att det är ett bra ställe att åka till när man ska ha bra märken till bra pris. Jag längtar! På listan står förbrukningsmaterial, babygym, babysitter, amningspump, flaskor och tillbehör, bodys & pyjamaser till den första tiden hemma och annat smått och gott. Vi är av den inställningen att vi inte ska köpa för mycket krafs, men vad är det egentligen?

Är det någon har som köpt babygrejer på Ullared, har ni några tips? Vad klarar man sig inte utan? Vad är ert bästa fynd? Vad blev aldrig använt?

LOVE I

TAGGAR
18 kommentarer | Translate
OM IDA-MARIE

Ida-Marie Isaksson är mamma, fotbollsfru, sjuksköterska och bloggare. Hon lever ett flackande liv, just nu bosatt i Helsingborg med sin fotbollspelande sambo Mikael och deras son Vincent. Följ med in i hennes walk in-closet och inspireras av outfits, få skönhetstips, inredningsinspiration och häng med på resor runt om i världen.

Instagram: idamarieisaksson
Mail: isaksson.ida@hotmail.comAnnons
Annons

Laddar