Annons
AnnonsWeek by week: 36


vecka36
Vecka 36 är här och mini är runt 45 cm lång och väger ca 2,6 kg. H*n är färdigbakad och ska bara lägga på sig mer fett de kommande veckorna.

SF-måttet (livmoderns storlek) ligger mitt på mittenkurvan och mini sitter fast med huvudet neråt, pole position.

Vår efterlängtade lilla cirkusartist rör sig mest hela tiden men är ganska snäll mot mammans innandöme ändå. Sparkarna riktas mest mot högersidan av buken där det inte finns så mycket att stöta mot. H*n gillar dock att kila in rumpan under revbenen när hon (mamman) ska sitta. Kissblåsan är ett attackmål dag som natt, minst en gång i timmen måste jag nästan gå, ibland oftare. 2-3 gånger per natt blir det också. Känslan av att vara kissnödig upphör aldrig helt, det måste vara trycket från bebisen

Jag mår bra. Hade ju lite förhöjt blodtryck vid senaste kontrollen och hade sedan huvudvärk och migrän i några dagar vilket gjorde mig lite orolig. Men nu är det bättre och imorn blir det en ny kontroll.
Jag har egentligen inga andra gravid symptom än den där sabla foglossningen. Åhhh vad det ska bli skönt att slippa det! Jo en sak till… en konstig sådan. Jag har supertorra fötter haha! Så himla konstigt, aldrig hänt tidigare. Vätskan håller sig fortfarande borta, kanske lite svullen i ansiktet och tydligen lite lik Shakira (alltså TACK!!) men annars inget. Det tackar vi gravidgudarna för också.

Sover återigen gott efter en tid med kvällspigghet, nya sängs är guld värd. Sover halvt på mage fortfarande faktiskt. Jag vaknar mycket tidigare än normalt och har svårt att somna om. Det har aldrig någonsin hänt tidigare under min livstid.

Bra järnvärde men lite låga depåer så jag dricker Ferronol. Som inte smakar gott kan jag faktiskt säga, brukar inte klaga. En klunk efter att ha avnjutit en saftig oxfilé rekommenderas inte, kändes som att jag drack blod. Hade även min andra sura uppstötning någonsin samma natt. Vaknar av att vara en hårsmån från att spy rakt ut. Lyckligt förskonad från såna otrevligheter ändå.

Galen galen galen i inredning och att få det fint hemma. Boar. Soffan åkte på kemtvätt idag. (man blir lite knäpp när man är gravid)

Alla Minis textilier är tvättade (och strukna hehe KNÄPPIS!!)

Alla inköp är i stort sett klara och BB-väskan redo att packas. Imorgon ska vi på föräldrautbildning och sen är det bara att vänta I guess. Skönt att ha hela julen att se fram emot och planera så att tiden inte sniglar fram.

Jag har ett lakan av plastad frotté att använda i sängen/bilen ifall vattnet skulle gå. Uew!

”Tanttrosor” är inhandlade. Tack för det ovärdeliga tipset jag fick bland kommentarerna i detta inlägg.

M är den bästa av sambos och vi har så kul tillsammans. Han är engagerad även om han inte alltid fattar så mycket. Han har lite roliga gravidsymptom även han, typ som nattkissningar, lite ont i ryggen och lite hormon-humör. Jag retar honom ordentligt när han låtsas vara lättsårad. Hihi 🙂

Vi har beställt en bedside crib från Troll att ha bredvid sängen. Började noja kring det där med kroppskontroll när man sover. Och jag med mina 6 kuddar som far runt. Nej, bedside crib blir bäst!
Någon som gillar att sova svalt här? Hur gör ni med det när ni fått bebis?

Hur har ni andra gravid det?

LOVE I

TAGGAR
15 kommentarer | Translate
OM IDA-MARIE

Ida-Marie Isaksson är mamma, fotbollsfru, sjuksköterska och bloggare. Hon lever ett flackande liv, just nu bosatt i Helsingborg med sin fotbollspelande sambo Mikael och deras son Vincent. Följ med in i hennes walk in-closet och inspireras av outfits, få skönhetstips, inredningsinspiration och häng med på resor runt om i världen.

Instagram: idamarieisaksson
Mail: isaksson.ida@hotmail.comAnnons
Annons

Laddar